Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 7 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza robotického dojení
ZELENÝ, Jiří
Práce je zaměřena na analýzu robotického dojení. Obliba tohoto způsobu získávání mléka ve světě i v České republice každoročně vzrůstá. Důvodem jsou především výborné výsledky ve zvyšování produktivity práce a welfare chovaných dojnic. Ve vlastní práci byly porovnány tři stáje s chovem skotu s mléčnou produkcí dojeného pomocí AMS.
Ranking
Bílková, Michaela ; Neumaierová, Inka (vedoucí práce) ; Hájek, Jiří (oponent)
Cílem diplomové práce na téma Ranking je vytvoření žebříčků firem vybraného odvětví české ekonomiky, konkrétně skupiny CZ-NACE 1051: Zpracování mléka, výroba mléčných výrobků a sýrů. Jde zejména o hodnocení finanční výkonnosti zvolených objektů rankingu podle určených kritérií a jejich interpretaci. V práci jsou také uvedeny příklady významných českých a světových žebříčků, které jsou blíže popsány a srovnány. V teoretické části práce je vysvětlen výběr a metodika kritérií. Následuje výběr a popis objektů rankingu. Praktická část práce se zaměřuje na ranking podniků podle jejich finanční výkonnosti.
Zpracovatelské provozy (zpracování živočišných produktů) v rámci České republiky - vývoj v letech 2004-2013
PROCHÁZKOVÁ, Lenka
Tématem této bakalářské práce je zhodnotit vývoj zpracovatelského průmyslu zpracovávající maso a mléko. Jedná se zejména o vývoj jatek a mlékáren v daném období 2004-2013. V první části se práce zabývá legislativou spojenou se vstupem do Evropské unie a podmínkami, které z toho plynou. Dalším bodem práce byla snaha zachytit vývoj spotřeby potravin - masa, mléka, která má zajisté na vývoj jatek a mlékáren vliv. Konečně vývoj jatek, masokombinátů a mlékárem uvedený na konkrétních podnicích. Ze všech uvedených skutečností, kdy by se předpokládalo, že přes nepříznivý start do Evropské unie, bude jatek ubývat, je tomu překvapiuvě naopak.
Systémy kontroly jakosti mléka v České republice
TRÁVNÍČKOVÁ, Michaela
Předložená práce byla zaměřena na zmapování situace týkající se systémů kontrol jakosti mléka v České republice (Evropské unii) a posouzení problematiky kontroly jakosti mléka jak z hlediska zpeněžování, tak z hlediska ochrany spotřebitelů před zdravotně závadnými produkty. V první části byla zachycena teoretická rovina systémů kontrol v zemědělských podnicích určených k produkci mléka, při svozu mléka a v mlékárnách. Druhá část byla zaměřena na vyhodnocení informací získaných z dotazníkového šetření u producentů mléka, mlékáren a spotřebitelů mléka.
Cenový vývoj mléka a mléčných výrobků
KŘEMENOVÁ, Michaela
Hlavním cílem této bakalářské práce bylo popsat a zhodnotit vývoj cen mléka a mléčných výrobků v posledních deseti letech v České republice a Evropské unii. V první části této práce jsou teoretické poznatky z oblasti cen (především: vymezení ceny, metody tvorby cen a faktory, které působí na cenovou úroveň. Ve druhé části je nejprve charakterizován vývoj v zemědělství (průměrné počty dojnic, průměrná roční dojivost ...) a pak zhodnocen vývoj cen zemědělských cen. A to v každém roce od roku 2000 až do současnosti. Další část ukazuje vývoj v mlékárenském průmyslu, a následuje popis vývoje průmyslových a spotřebitelských cen. Jako poslední je charakterizován stav zemědělství a mlékárenský průmysl v Evropské unii a vývoj cen mléka v jednotlivých evropských společností.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.